Čočková polévka s vejcem
Místo uzeniny přidal Martin Polačko do své čočkové polévky vařené vajíčko
Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny
2 l | zeleninový vývar |
300 g | předvařená čočka |
2 špetky | sušená saturejka |
1 lžíce | hl. mouka |
50 g | Máslo |
1 stroužek | prolisovaný česnek |
2 kusy | vejce uvařené natvrdo |
1 špetka | sůl a pepř |
Postup
- Čočku dáme vařit do zeleninového vývaru. Přidáme saturejku a vaříme do změknutí. Počítáme asi 30 minut.
- Připravíme si jíšku. V kastrolu rozehřejeme máslo a osmahneme na něm mouku. Sundáme z plamene a zalijeme trochou vody. Rozmícháme do kašičky a tu přidáme do hrnce s čočkou.
- Povaříme asi 15 minut. Polévka mezitím zhoustne.
- Dochutíme ji solí a pepřem. Hotovou polévku servírujeme s uvařeným vajíčkem, a kdo má rád, může přidat i na kostičky nakrájený párek.