Na omáčku
- smrže 200 g
- koření houbové 0.5 sáčků
Head
- sůl 1 lžíce
Postup přípravy
- Na nudlové těsto zpracujte mouku, vejce, sůl a asi lžíci vody. Těsto rozválejte a nechte trochu proschnout. Pak pokrájejte na požadovaný tvar.
- Poté začněte připravovat smržovou omáčku. Sušené smrže vložte do vroucí vody, přidejte trochu houbového koření a zakryté vařte doměkka.
- Čerstvé smrže pokrájejte na kousky, osolte je, opepřete a zakápněte olivovým olejem a nechte chvilku odpočinout.
- Na oleji s máslem nechte zesklovatět šalotku. Přidejte pokrájené čerstvé smrže orestujte je.
- Přidejte je k vařeným houbám, které jste ve finále dochutili smetanou (část si nechte na ozdobení), dochuťte a podávejte s těstovinami.
- Ty vařte ve vroucí osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Vypněte oheň, nechte asi 2 minuty dojít. Slijte, a na pánvi promíchejte s trochou oleje, rozpuštěným máslem a najemno pokrájenou petrželkou. Podávejte se smržovou omáčkou, ozdobené cherry rajčátky.