Domácí pomazánka s lososem

Kombinace chutí syrového a pečeného rybího masa, fenyklu a kopru nás příjemně překvapí

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Polačko

KTV6-Domaci pomazanka s lososem
Domácí pomazánka s lososem

reklama

Suroviny

600 gfilet z čerstvého lososa
300 guzený losos
0.5 kusůpůl hlízy fenyklu
300 mlsmetana ke šlěhání
1 lžíceOlivový olej
1 dávkapár snítek kopru
6 plátkůtoastový chléb
1 špetkačerstvě namletý pepř

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a orestujte na něm filety z lososa. Počítejte asi čtyři minuty z každé strany. Odložte stranou a nechte okapat. Odstraňte kůži a zbývající kosti.
  2. Rozeberte hlízu fenyklu. Jednotlivé řapíky omyjte, osušte a nakrájejte na velmi drobné kousky. Na prkénku nakrájejte lososa na malé kousky a vložte do mísy k fenyklu. Přidejte smetanu a směs bohatě posypte čerstvě namletým pepřem. Přidejte natrhané snítky kopru a vše společně propracujte.
  3. Připravenou pomazánku odložte na pár hodin do lednice. Podávejte s citronem na plátcích toastového chleba

reklama