Domácí škvarková pomazánka
Po téhle pomazánce se doma jen zapráší. Fotografie je ilustrativní.
Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny
1000 g | vepřové sádlo |
100 ml | Voda |
1 kus | Cibule |
1 dávka | Olivový olej |
1 dávka | sůl a pepř |
3 kusy | stroužky česneku |
1 hrst | Pažitka |
4 lžíce | Sádlo |
1 lžíce | Majoránka |
1 kus | řapík celeru |
50 g | ořechová jádra |
Postup
- Vepřové sádlo si nakrájíme na větší kostky, osolíme a s vodou dáme vyškvařit.
- Mezitím si nasekáme cibuli na kostičky, nakrájíme pažitku, nadrtíme česnek. Česnek a cibuli orestujeme jako základ.
- Z vyškvařeného sádla si vybereme škvarečky, které dáme do mísy, tekuté sádlo si necháme ztuhnout a uschováme ho na jinou příležitost.
- Škvarky pomeleme nebo pokrájíme jako Martin a smícháme je se sádlem, cibulkou, česnekem, pažitkou, osolíme, opepříme a dáme ztuhnout.
- Mažeme na dobrý chléb.