Domácí škvarková pomazánka

Po téhle pomazánce se doma jen zapráší. Fotografie je ilustrativní.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

KTV6-Domaci pomazanka s lososem
Domácí škvarková pomazánka

Suroviny

1000 gvepřové sádlo
100 mlVoda
1 kusCibule
1 dávkaOlivový olej
1 dávkasůl a pepř
3 kusystroužky česneku
1 hrstPažitka
4 lžíceSádlo
1 lžíceMajoránka
1 kusřapík celeru
50 gořechová jádra

reklama

Postup

  1. Vepřové sádlo si nakrájíme na větší kostky, osolíme a s vodou dáme vyškvařit.
  2. Mezitím si nasekáme cibuli na kostičky, nakrájíme pažitku, nadrtíme česnek. Česnek a cibuli orestujeme jako základ.
  3. Z vyškvařeného sádla si vybereme škvarečky, které dáme do mísy, tekuté sádlo si necháme ztuhnout a uschováme ho na jinou příležitost.
  4. Škvarky pomeleme nebo pokrájíme jako Martin a smícháme je se sádlem, cibulkou, česnekem, pažitkou, osolíme, opepříme a dáme ztuhnout.
  5. Mažeme na dobrý chléb.

reklama