Filipínské kuře
Na tuku zpěňte cibuli, přidejte kmín, sáček sladké papriky a hrst sušené majoránky.
Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny
1 kus | kuře, rozpůlené a naporcované asi na deset kousků |
4 kusy | 2 zelené a 2 červené papriky pokrájené na větší kusy |
1 kus | cibule pokrájené na osminy |
2 paličky | palice česneku na stroužky |
2 kusy | rajčata |
2 kusy | brambory |
2 kusy | chilli papričky |
2 lžíce | Sójová omáčka |
2 kuličky | celý pepř |
1 špetka | mletý pepř a sůl na dochucení |
Postup
- Kuře naporcujte na deset kousků. Papriky nakrájejte na větší kusy a cibule na osminky, česnek rozdělte na stroužky, nakrájejte dvě rajčata a brambory.
- Všechno kromě brambor dejte do kastrolu nebo nižšího hrnce se širokým dnem, protože vody budete potřebovat méně - není to klasická polévka.
- Brambory se přidávají jako poslední, dvacet minut před koncem varu. Vznikne silný vývar, který je na plotně aspoň hodinu. V
- zemi původu se jí z hliněného hrnce, Jaroslav Sapík by jídlo podával v kotlíku. Jí se s pečivem.