Gulášová polévka

Gulášová polévka zasytí raz dva!

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Když vaří táta (1) guláš
Gulášová polévka

reklama

Suroviny

400 ghovězí maso, zadní
3 kusybrambory, neloupané a nakrájené na kostky
2 kusycibule, nakrájené nadrobno
4 stroužkyČesnek
50 mlOlej
2 špetkyčervená paprika
2 špetkypálivá paprika
2 lhovězí vývar/voda
25 ghladká mouka
2 špetkyMajoránka
2 špetkykmín

Postup

  1.  Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Ve větším hrnci rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte. Zamíchejte jen jednou, aby se maso dobře zatáhlo. K masu přidejte nakrájenou cibuli, oba druhy papriky a kmín. Vše ihned podlijte vývarem nebo vodou. Duste pod pokličkou 1 a ½ hodiny.
  2. Nakrájené brambory vložte opatrně do polévky a vařte doměkka.
  3. Polévku dochuťte majoránkou, přidejte česnek a dle potřeby osolte nebo opepřete.
  4. Hotovou polévku podávejte s čerstvým chlebem.

reklama