Jak uvařit večeři pro přátele? Zkuste kurzy italské kuchyně!

Chcete uvařit večeři pro přátele nebo obchodní partnery tak, abyste se předvedli? Připravte jim úžasnou italskou hostinu! Že neumíte vařit? Nevadí – stačí nakoupit kvalitní suroviny a zapsat se na kurzy italské kuchyně. Přečtěte si, jak se vypořádat s večeří pro přátele teď hned!
FOTO: Aromi
FOTO: Aromi
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Každý z nás se čas od času stává hostitelem a v takové chvíli chceme své blízké, přátele nebo obchodní partnery překvapit něčím výjimečným, delikátním, nezapomenutelným. Jenže čím? Pozvěte je k sobě domů a oslňte je svými vlastními kulinářskými výtvory. Že si na to netroufáte? Seberte odvahu! Je spousta lahodných jídel, například italských, která nejsou tak náročná na přípravu, a přesto se po nich oblízne i ten nejmlsnější jazýček. Čerstvé taglioliny s carbonarou z plodů moře jsou jedním z takových pokrmů.

Čerstvé taglioliny s carbonarou z plodů moře

(recept je počítán pro 3 porce)

Ingredience:

  • 5 vajec
  • 500 gramů mouky
  • 6 stolních lžic olivového oleje
  • Plody moře (2 kalamáry, 1 sépie, 1 kreveta “scampi”, 1 krevety, 10 škeblí srdcovek)
  • 6 lžic omáčky Caciucco
  • 100 gramů másla
  • 3 lžíce lososového kaviáru
  • 1 kytička petržele
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, Pepř

Příprava:

Smíchejte mouku a vajíčka a připravte si těsto na čerstvé těstoviny, které nechte uležet v lednici. Připravte si omáčku na těstoviny z plodů moře. Osmažte nakrájenou cibulku na olivovém oleji a přidejte česnek. Na pánev nasypte nakrájené kalamáry, sépie a krevety. Odstraňte skořápku z mušlí a přimíchejte je ke směsi, kterou přelijte caciucco omáčku. Přidejte máslo a míchejte, dokud nedosáhnete krémové omáčky. Uvařte těstoviny v dostatečném množství osolené vody. Připravené scezené těstoviny přidejte do připravené omáčky a posypte nakrájenou petrželkou. Servírujte těstoviny s plody moře na talíř a nahoru přidejte lžíci lososového kaviáru.

Kde nakoupit italské suroviny? Vsaďte na specializované obchody

Ještě než se Vaším domovem začne linout vůně Itálie, vydejte se na nákup potřebných ingrediencí. A neodflákněte ho – právě kvalitní italské suroviny udělají Vaše jídlo nezapomenutelným. Zajděte proto do obchodů s italskými specialitami, jakými jsou třeba obchůdky La Bottega. Jeden (La Botegga di Aromi) najdete na Vinohradech, kde každý den mají čerstvé těstoviny, ryby, maso, sýry, prosciutto, domácí omáčky, polenty, lanýžové výrobky, pesto, oleje a koření i velký výběr italských vín.

Druhý italský obchod, který stojí za návštěvu, je La Bottega di Finestra kousek od Staroměstského náměstí v blízkosti restaurace La Finestra. Přední část slouží jako bistro, v zadním prostoru se nachází obchod s čerstvými rybami a masem, velkou nabídkou kvalitních nejen italských vín, parmskou šunkou a různými druhy sýrů. Rovněž každý den zde připravuje pekař Mimmo pravý italský chléb a cukrář Daniele italské dezerty a čokoládové pochoutky. Ty rozhodně vyzkoušejte!

Naučte se vařit po italsku! Kurzy vaření vybírejte pečlivě

Ani sebelepší delikatesy za vás ale skvělou večeři neuvaří. Pokud se chcete blýsknout neotřelým pohoštěním, ale nejste si tak úplně jistí svým kuchařským umem, přihlaste se na kurzy vaření. V Praze je velký výběr, ale pokud chcete osvědčenou jistotu, zapište se do školy vaření Scuola di cucina šéfkuchaře Riccarda Lucqueho Laboratorio.

Nová móda? Pozvěte přátele na večeři do školy vaření

Tahle škola vaření je ale zajímavá i z jiného důvodu – můžete totiž své přátele pozvat na večeři přímo sem – do školy vaření Scuola di cucina. Můžete si tak spolu připravit své tříchodové menu pod vedením zkušeného lektora. Sami se přesvědčíte, že mnohdy na pohled složité pokrmy jsou vlastně úplně jednoduchou záležitostí, pokud víte jak na to.

Jde o unikátní kurzy, kde vás, ať už jste úplný začátečník nebo zkušený kuchař, zasvětí do tajů italské kuchařské magie ostřílený italský šéfkuchař. Riccardo vám postupně představí základní kuchařské postupy, zasvětí vás do triků profesionálů a poradí, jak vybrat správné suroviny a proměnit je ve skvostné pokrmy. Kurzy probíhají v centru Prahy v novém, špičkově vybaveném ateliéru. Výuka vaření je rozdělena do různých úrovní a nabízí intenzívní desetidenní bloky, jednorázové lekce, nebo soukromé kurzy na přání.

Dobroty v koši na rozloučenou – tímhle zabodujete

Je dost možné, že už po jídle budou Vaši přátelé nebo obchodní partneři dokonale uspokojeni. Jenže teď teprve přijde finální „mátový lísteček“. Nakupte v italských obchodech vybrané italské speciality a darujte je svým hostům na cestu domů. Využít můžete i dárkové koše různých velikostí, které seženete na internetu nebo v obchodech šéfkuchaře Riccarda Lucqueho. Mají tu i vinné boxy a dárkové poukázky, ale zaručeně nejoriginálnějším darem bude dárkový koš, který si tu můžete sestavit podle svého výběru.

Čtěte dále:

Jídlo je vášeň! Inspirujte se v dalších článcích od Gurmána na cestách!

 

Autor: Aromi Enoteca Con Cucina

Reklama
Reklama