Jinačí sekačka

Sekaná pečeně potřená kečupem bude určitě chutnat nejen dětem.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Jinačí sekačka
Jinačí sekačka

Suroviny

600 gmleté vepřové plece
1 kusstarší houška
2 kusyVejce
1 dávkasůl a pepř
8 kusůněkolik lístků šalvěje
1 kuscibule, najemno nakrájená
2 kusystroužky česneku, prolisované
1 kussnítka rozmarýnu
1 dávkaOlivový olej
1 dávkakvalitní kečup

reklama

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Nakrájíme housku na kostičky a spolu s vejcem ji dáme do větší mísy. Přidáme mleté maso, cibuli, česnek a najemno nasekané bylinky. Osolíme, opepříme a vypracujeme hladkou masovou směs.
  3. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Z masa uděláme válec o průměru 10 cm a dáme ho na plech.
  4. Maso zakapeme olivovým olejem a pořádně potřeme kečupem.
  5. Sekanou vložíme do trouby a pečeme při 170 °C Celsia přibližně hodinu.
  6. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme ideálně s domácími hranolky nebo vařenými brambory či s kaší.


 

reklama