Křupavá mozzarella

Další dobrá snídaně nebo svačinka na dny volna, která určitě potěší celou rodinu

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Když vaří táta (9) toasty
Křupavá mozzarella

Suroviny

8 plátkůtoustový chléb
4 plátkyŠunka
250 gMozzarella
1 kusVejce
100 mlMléko
8 lístkůBazalka
80 gStrouhanka
1 dávkaOlivový olej
1 špetkasůl a čerstvě namletý pepř

reklama

Postup

  1. Nejprve odkrájejte kůrky z toustových chlebů. Nakrájejte mozzarellu na tenká kolečka. Rozložte je na 4 plátky chleba.
  2. Okraje plátků šunky odkrojte tak, aby šunka odpovídala velikosti toustu. Přikryjte jí mozzarellu a navrch rozložte lístky bazalky.
  3. Přikryjte 4 zbývajícími plátky chleba, opepřete, přitlačte dlaněmi k sobě a rozřízněte každý sendvič na dva trojúhelníky.
  4. Rozklepněte vejce do hlubokého talíře, přidejte mléko, sůl a pepř. Strouhanku nasypte do jiného talíře. V pánvi rozpalte olej.
  5. Trojúhelníčky na chvilku namočte nejprve do vejce a potom do strouhanky. Vložte je na pánev a smažte, dokud nebudou z obou stran dozlatova osmažené.
  6. Přesuňte je na papírovou utěrku, aby z nich vysála přebytečný olej. Jezte teplé.

reklama