Lívance s javorovým sirupem

Lívance stokrát jinak. Servírovat je můžete s čímkoliv, co máte rádi – s ovocem, marmeládou, čokoládou, zmrzlinou či ovesnými vločkami

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Polačko

Lívance se sirupem
Lívance s javorovým sirupem

reklama

Suroviny

300 mlpolotučné mléko
2 kusyVejce
1 kusprášek do pěciva
150 ghladká mouka
50 ghnědý třtinový cukr
1 špetkaSůl
1 dávkaolej na smažení
1 dávkaJavorový sirup

Postup

  1. Ve střední míse smíchejte mléko, vejce, prášek do pečiva, mouku, cukr a špetku soli. Vše zpracujte v husté těsto.
  2. Připravte si pánev a rozpalte na ní malé množství oleje. Na pánvi smažte dozlatova jeden lívanec za druhým.
  3. otové lívance přelijte javorovým sirupem a podávejte.

reklama