Suroviny
Postup přípravy
- Nejprve si připravte základ na polévku. Z rybího masa budete potřebovat celé okouníky či pstruhy, z kapra a sumce pouze hlavy, ploutve a ocasy. Zbylé maso rozporcujte na podkovy a uložte do lednice, použijete je na závěr do polévky.
- Ve velkém hrnci zpěňte na sádle cibuli. Přidejte celé okouníky (pstruhy), hlavy, ploutve a ocasy z kapra a sumce. Pak přidejte na kostičky nakrájená rajčata, nakrájené zelené papriky, 8 lžic červené papriky, sůl a pepř. Vše podlijte vodou tak, aby byl celý obsah hrnce ponořený, a duste pod pokličkou přibližně 40 minut..Základ je hotový, jakmile se budou ryby rozpadat
- Hotový základ na polévku propasírujte skrz síto, abyste se zbavili všech kostí.Hrnec přesuňte zpět na plotnu, zalijte přibližně 1 litrem vody a vše přiveďte k varu. V tuto chvíli je čas na rybí podkovy, vložte je do polévky a na velmi mírném plameni vařte asi 10-15 minut, až bude maso měkké. Kdo má rád, může spolu s rybími podkovami vložit do polévky jikry a mlíčí, kdo se bojí kosti, ať místo kostí zavaří kusy filetů
- Pokud je třeba, dochuťte polévku solí, pepřem a na závěr do ní přidejte asi půlku najemno nasekané kulaté chilli papričky zbavené semínek. Kdo má rád polévku ostřejší, může si ji dochutit extra na talíři.