Rychlá vajíčka z trouby

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Vejce z trouby
Rychlá vajíčka z trouby

Suroviny

3 kusyVejce
4 kusyplátky šunky
3 kusymalá rajčátka
2 stroužkyČesnek
60 gsýr Brie
1 kuslžíce extra panenského olivového oleje
1 kusmáslo na vymazání pečící nádoby
2 kusylžíce smetany ke šlehání
1 dávkasůl a namletý pepř
1 dávka10 lístků čerstvé bazalky, natrhané + na ozdobu
Reklama

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C
  2. Připravte si rajčátka. Nakrájejte je na silnější plátky, dejte je na plech, pokapejte olejem, posypte lístky bazalky a nechte péct přibližně 10 minut.
  3. Zapékací misku vymažte máslem, podél stěn rozložte plátky šunky a na dno dejte natrhané kousky sýru brie
  4. Vejce rozdělte, žloutky dejte stranou a bílky vyšlehejte spolu se smetanou. Osolte, opepřete a nalijte do misek.
  5. Rajčátka vyndejte z trouby, rozložte na bílky a nakonec ozdobte třemi zbylými žloutky a pár lístky bazalky
  6. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama