Rychlý recept - rýžový salát

Rýžový salát můžete brát jako lehkou večeři!

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Sapík

Rýžový salát
Rychlý recept - rýžový salát

reklama

Suroviny

500 guvařené dlouhozrnné rýže
2 kusyzelená a 1 červená paprika
1 svazekjarní cibulka
1 kusŘeřicha
1 dávkaza studena lisovaný řepkový olej
1 balenícherry rajčátka
1 špetkakrájený chléb
1 gsůl a pepř na dochucení
na dresink si připravte:
2 lžičkyCukr
100 mlcitronová štáva

Postup

  1. Do rýže vlijte citronový dresink (100ml vody  svařte s citronovou šťávou a cukrem). Osolte a pak přidejte na proužky pokrájenou červenou a zelenou papriku.
  2. Opatrně přicukrujte, přidejte ještě najemno pokrájenou jarní cibulku a zasrudena lisovaný řepkový olej vše promíchejte. Můžete přidat řeřichu a cherry rajčátka.
  3. Podávejte například s na plátky pokrájeným pečeným studeným masem, rybou či krevetami nebo samotný jako lehkou večeři.

reklama