Středomořská polévka podle Evy Decastelo

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Eva Decastelo

Česko na talíři II (14) Decastelo, středomořská polévka
Středomořská polévka podle Evy Decastelo

reklama

Suroviny

4 kusyjarní cibulky
3 lžíceOlivový olej
1 kusřapíkatý celer
1 kusPetržel
5 stroužkůČesnek
1 kusmenší červená řepa
3 kusymenší brambory, omyté i se slupkou, pokrájené na kostičky
1 lsilný rybí vývar
4 kusyrajčata
4 kusyfilety z 1 dorády
300 gLosos
4 kusypředvařené garnáty (na každou porci jeden)
1 snítkakopr na dochucení
1 kusdomácí chléb k podávání
1 špetkasůl na dochucení

Postup

  1. Na olivovém oleji restujte na kousky pokrájenou zeleninu - mrkev, petržel, řapíkatý celer, červenou řepu, brambory, rozmáčknuté stroužky česneku a na kolečka pokrájenou jarní cibulku. Zalijte zcezeným vývarem, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte, až je zelenina téměř měkká.
  2. Ryby zbavte kůže, pokrájejte je na kousky o velikosti sousta a přidejte je do polévky. Krátce provařte a nakonec vložte na čtvrtky pokrájená rajčata a garnáty, které je potřeba jen prohřát.
  3. Dochuťte a podávejte posypané najemno nasekaným koprem a třeba s domácím chlebem.

reklama