Těstoviny z Říma

Tento recept od Martinova italského kamaráda určitě ocení celá rodina.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

Těstoviny z Říma
Těstoviny z Říma

reklama

Suroviny

500 gtěstovin – tagliatelle (hnízda)
2 kusylžíce extra panenského olivového oleje
300 gčerstvý hrášek
1 kusmenší celer (oloupaný a na kostičky)
1 dávkaparmazán (nastrouhaný, na dochucení)
2 kusystroužky česneku (prolisované)
1 kuscitron (kůra)

Postup

  1. Hrášek spaříme ve vodě asi 2 minuty. Scedíme a ihned dáme do ledové vody (udrží si krásně zelenou barvu). Do hrnce s vroucí osolenou vodou z hrášku vložíme těstoviny a vaříme dle návodu na obalu.  
  2. Mezitím na pánev nalijeme olivový olej a přidáme zmáčknuté stroužky česneku. Lehce česnek orestujeme a přisypeme hrášek. 
  3. Uvařené těstoviny scedíme a dáme stranou. Pánev odstavíme z ohně, dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a kůrou z citronu. 
  4. Těstoviny dáme do pánve s hráškem a vše promícháme. Servírujeme s nastrouhaným parmazánem. Kdo chce, může přidat česnek.

reklama