Židovský kaviár (tradiční recept z Boskovic)

Tento recept patří k jedním z nejstarších!

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Ladislav Kerndl

Česko na talíři II (4) Ladislav Kerndl, židovský kaviár
Židovský kaviár (tradiční recept z Boskovic)

Suroviny

2 kusyCibule
500 gkuřecí játra
1 dávkahusí sádlo
5 kusůvařená vejce

reklama

Postup

  1. Nejdříve na husím sádle dozlatova orestujte cibulku
  2. Pak přidejte husí nebo jiná drůbeží játra a ještě asi deset minut restujte
  3. Mezitím si uvařte natvrdo vejce, které nadrobno nakrájejte
  4. Vše dohromady pomelte na mlýnku
  5. Osolte, opepřete a namazané na pečivu, posypané natí, jako předkrm nebo svačinu

reklama