Játrová paštika
Kdo nejí vnitřnosti, má v úvodu poslední večeře smůlu, snad si dá alespoň dobré domácí rohlíčky.
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
250 g | kuřecí játra |
1/2 ks | Cibule |
1 lžíce | Sádlo |
3 stroužky | Česnek |
Sůl | |
Pepř | |
Majoránka | |
2 lžíce | Majonéza |
Domácí rohlíky: | |
---|---|
250 g | hladká mouka |
1 ks | Vejce |
1 lžička | Sůl |
100 ml | Mléko |
1 lžíce | sádlo (máslo) |
1/2 balíčku | čerstvé droždí |
Postup
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme játra, sůl, pepř, nakrájený česnek a majoránku. Játra opečeme a sundáme ze sporáku. Necháme vychladnout a dáme je do mixéru. Rozmixujeme najemno a přidáme asi dvě lžíce majonézy, případně dochutíme solí či pepřem.
Do mísy dáme mouku, uděláme si důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme vlažné mléko a necháme vyběhnout kvásek. Potom přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto. Necháme asi půl hodiny vykynout a tvoříme rohlíky klasickým způsobem. Potřeme je vejcem a posypeme solí, kmínem, mákem, sezamem, čím kdo chce. Pečeme asi 15 – 20 minutdozlatova v troubě vyhřáté na 200°C.