Játrová paštika

Kdo nejí vnitřnosti, má v úvodu poslední večeře smůlu, snad si dá alespoň dobré domácí rohlíčky.

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Petr Beránek

Prostřeno! XIII (5) 19.2. předkrm
Játrová paštika

reklama

Suroviny

250 gkuřecí játra
1/2 ksCibule
1 lžíceSádlo
3 stroužkyČesnek
Sůl
Pepř
Majoránka
2 lžíceMajonéza
Domácí rohlíky:
250 ghladká mouka
1 ksVejce
1 lžičkaSůl
100 mlMléko
1 lžícesádlo (máslo)
1/2 balíčkučerstvé droždí

Postup

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme játra, sůl, pepř, nakrájený česnek a majoránku. Játra opečeme a sundáme ze sporáku. Necháme vychladnout a dáme je do mixéru. Rozmixujeme najemno a přidáme asi dvě lžíce majonézy, případně dochutíme solí či pepřem.

Do mísy dáme mouku, uděláme si důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme vlažné mléko a necháme vyběhnout kvásek. Potom přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto. Necháme asi půl hodiny vykynout a tvoříme rohlíky klasickým způsobem. Potřeme je vejcem a posypeme solí, kmínem, mákem, sezamem, čím kdo chce. Pečeme asi 15 – 20 minutdozlatova v troubě vyhřáté na 200°C.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!