Kachní prsíčka a dýňové pyré s kapustičkou a těstovinami

Kachní maso nepatří mezi nejlehčí, ale také ne mezi nejtěžší. Se správnou přípravou je to recept, který si může udělat každý, kdo se chce co nejvíce přiblížit zdravému životnímu stylu.

Na kachní prsíčka potřebujeme:

Kachní prsíčka
Růžičková kapusta
Parmazán
Těstoviny Penne
Dýně
Máslo
Kuřecí Vývar
Brambora
Muškátový oříšek
Česnek, cibule
Olivový olej

Postup:
Nejprve si upečeme v troubě vydlabanou a rozčtvrcenou dýni. Přikryjeme ji alobalem a pečeme zhruba 40minut na 180 °C. Dýňová semínka nevyhazujeme, ale opražíme si je na pánvi na sucho a schováme si je na ozdobení polévky.
Mezitím přivedeme vodu k varu a uvaříme si těstoviny dle návodu.
Upečenou dýni zbavíme slupky, pokrájíme na kousky a dáme vařit do hrnce, ve kterém jsme nechali zesklovatět na drobno pokrájenou cibulku a prolisovaný česnek.Zalijeme vývarem - asi 3dcl, osolíne a pridáme nadrobno pokrájenou bramboru. Vaříme do změknutí. Pak vše rozmixujeme, přecedíme přes sítko a pyré je hotové.
Kapustičku si připravíme tak, že jednotlivé hlavičky rozčtvrtíme, odřízneme košťál a lístečky od sebe oddělíme. Pak je krátce spaříme horkou vodou a přihodíme na pánev s olivovým olejem, česnekem na plátky a orestujeme. Po 5minutách přistrouháme parmezán a promícháme.
Kachní prsíčka odblaníme, zbavíme kůže, pokrájíme na plátky a ochutíme prolisovaným česnekem a tymiánem. Orestujeme nasucho na grilovací pánvi - každou stranu tak 1,5minuty.
A už můžeme podávat.

Dýňová polévka
- jako základ použijeme pyré, které naředíme vývarem, ochutíme solí a pepřem a servírujeme. Nakonec ještě na talíři ozdobíme lžičkou olivového oleje, dýňovými semínky a můžeme přidat i upečenou řepu .

reklama