Kuskus se zeleninou a pražmou královskou
Češi si na kuskus ještě nezvykli, ale pomalu se to lepší! Pokud s touto přílohou ještě nemáte zkušenosti, je tu šance si ji vyzkoušet.
Ingredience:
- kuskus
- vývar
- olivový olej
- zelenina dle chuti (cuketa, papriky, sušená rajčata, olivy, apod.)
- filety z pražmy
- sůl
Postup:
Kuskus si připravíme přesně podle návodu na krabičce. To znamená, že si ho odvážíme, zalijeme teplou vodou nebo vývarem, přidáme lžičku oleje, zamícháme a necháme odstát pod pokličkou 10 minut.Na pánev nalijeme lžičku olivového oleje a opražíme na něm zeleninu pokrájenou na kostičky, např.: cuketu, barevné papriky, sušená rajčata, olivy, apod.Přidáme hotový kuskus a můžeme servírovat na talíře. Mezitím si ještě připravíme filety z pražmy, osolíme je a položíme na pánev s nepřilnavým povrchem, nejlépe na sucho, a dáme do trouby na funkci “crisp” nebo je opečeme na pánvi s kapičkou olivového oleje.
JTCJ V, Recepty, Kuskus se zeleninou a pražmou královskou, 1
JTCJ V, Recepty, Kuskus se zeleninou a pražmou královskou, 2
JTCJ V, Recepty, Kuskus se zeleninou a pražmou královskou, 3
JTCJ V, Recepty, Kuskus se zeleninou a pražmou královskou, 4
JTCJ V, Recepty, Kuskus se zeleninou a pražmou královskou, 5