15. dubna 2011 15:00
Petr SoučekŘízky se špenátem a pohankou
V 5. dílu pořadu Jste to, co jíte jsme vyzkoušeli řízky se špenátem a pohankou. Skvělý nápad na zdravou páteční večeři!
Ingredience:
- kuřecí prsa
- pohanka
- sůl, pepř
- máslo (kousek)
- bazalka (čerstvá)
- celozrnná mouka
- špenát
- česnek (stroužek)
- vejce
Postup:
Na lžičce oleje orestujeme pohanku, zalijeme studenou vodou a 3 až 4 minuty povaříme. Necháme odstát pod pokličkou a nemícháme.
Poté znovu orestujeme na pánvičce, osolíme, opepříme a přidáme kousek másla.
Kuřecí prsa očistíme od tuku a nakrájíme na plátky. Na každý plátek položíme lístek bazalky a obalíme v těstíčku (vejce, celozrnná mouka, sůl a pepř). Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C.
Mezitím necháme osmahnout na oleji celý česnek, který poté vyndáme a do oleje zamícháme listy špenátu. Když pustí vodu, přidáme trošku másla a podáváme.
JTCJ V, Recepty, Řízek 2
JTCJ V, Recepty, Řízek 3
JTCJ V, Recepty, Řízek 4
JTCJ V, Recepty, Řízek 5
JTCJ V, Recepty, Řízek 6
JTCJ V, Recepty, Řízek final