Tatarák z třeboňského kapra a filátko se salátem z červené řepy

Kapr je česká klasika, ale dá se připravit i na několik netradičních způsobů. Vyzkoušejte jedinečný recept od superšéfa Roberta Zatloukala.
JTCJ V, Recepty, Tatarák z třeboňského kapra, 4
JTCJ V, Recepty, Tatarák z třeboňského kapra, 4
Prima

reklama

 

Ingredience:

 

  • kapr
  • červená ředkev
  • salátová okurka
  • jarní cibulka
  • kopr
  • pažitka
  • citron
  • sůl, pepř
  • olivový olej

 

 

Postup:

Nafiletujeme kapra. Lžičkou seškrábeme zbytky masa podél páteře. Na tatarák rovněž použijeme na kousíčky nakrájené jemné maso z části  filetů.

Přidáme pokrájenou červenou ředkev, oloupanou salátovou okurku a jarní cibulku. Dále kopr, pažitku, citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej (sansa).

Promícháme a dáme na 10 minut uležet do lednice, aby se propojily všechny chutě.

Mezitím osmažíme topinky. Chceme-li je mít zdravé, tak nasucho. Připravený filet bez kosti osolíme, opepříme a osmažíme.

Ozdobíme redukcí z červené řepy a kostkami řepy.

reklama

reklama