Tatarák z třeboňského kapra a filátko se salátem z červené řepy
Kapr je česká klasika, ale dá se připravit i na několik netradičních způsobů. Vyzkoušejte jedinečný recept od superšéfa Roberta Zatloukala.
Ingredience:
- kapr
- červená ředkev
- salátová okurka
- jarní cibulka
- kopr
- pažitka
- citron
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup:
Nafiletujeme kapra. Lžičkou seškrábeme zbytky masa podél páteře. Na tatarák rovněž použijeme na kousíčky nakrájené jemné maso z části filetů.Přidáme pokrájenou červenou ředkev, oloupanou salátovou okurku a jarní cibulku. Dále kopr, pažitku, citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej (sansa).Promícháme a dáme na 10 minut uležet do lednice, aby se propojily všechny chutě.Mezitím osmažíme topinky. Chceme-li je mít zdravé, tak nasucho. Připravený filet bez kosti osolíme, opepříme a osmažíme.Ozdobíme redukcí z červené řepy a kostkami řepy.
JTCJ V, Recepty, Tatarák z třeboňského kapra, 1
JTCJ V, Recepty, Tatarák z třeboňského kapra, 2
JTCJ V, Recepty, Tatarák z třeboňského kapra, 3
JTCJ V, Recepty, Tatarák z třeboňského kapra, 5
JTCJ V, Recepty, Tatarák z třeboňského kapra, 6
JTCJ V, Recepty, Tatarák z třeboňského kapra, 7
JTCJ V, Recepty, Tatarák z třeboňského kapra, 8
JTCJ V, Recepty, Tatarák z třeboňského kapra, 9
JTCJ V, Recepty, Tatarák z třeboňského kapra, 4