Treska na česneku se slaninou a rajčatový salát
Ryby by měly zaujímat v našem jídelníčku stálé místo. Připravte si jednoduché jídlo z 2. dílu pořadu Jste to, co jíte – tresku na česneku.
Příprava pro 2 osoby.
Ingredience:
2 ks tresky2 stroužky česneku4 plátky slaniny200 g brambor8 rajčatbazalkakmíncitronolivový olej
Postup:
Tresku potřeme rozetřeným česnekem, pokmínujeme a poklademe plátky slaniny. Bez poklice dáme do trouby rozehřáté na 180 °C asi na 10 minut. Brambory neloupeme, jen je uvaříme v trošce vody pod pokličkou. Rajčata rozčtvrtíme, přidáme nadrobno pokrájenou bazalku, promícháme a zakápneme citronem a olivovým olejem.
Postup:
Tresku potřeme rozetřeným česnekem, pokmínujeme a poklademe plátky slaniny. Bez poklice dáme do trouby rozehřáté na 180 °C asi na 10 minut. Brambory neloupeme, jen je uvaříme v trošce vody pod pokličkou. Rajčata rozčtvrtíme, přidáme nadrobno pokrájenou bazalku, promícháme a zakápneme citronem a olivovým olejem.