Treska na česneku se slaninou a rajčatový salát

Ryby by měly zaujímat v našem jídelníčku stálé místo. Připravte si jednoduché jídlo z 2. dílu pořadu Jste to, co jíte – tresku na česneku.
JTCJ V, Treska na česneku
JTCJ V, Treska na česneku
Prima

reklama

 

Příprava pro 2 osoby.

 

Ingredience:

2 ks tresky
2 stroužky česneku
4 plátky slaniny
200 g brambor
8 rajčat
bazalka
kmín
citron
olivový olej

 

Postup:

Tresku potřeme rozetřeným česnekem, pokmínujeme a poklademe plátky slaniny. Bez poklice dáme do trouby rozehřáté na 180 °C asi na 10 minut. Brambory neloupeme, jen je uvaříme v trošce vody pod pokličkou. Rajčata rozčtvrtíme, přidáme nadrobno pokrájenou bazalku, promícháme a zakápneme citronem a olivovým olejem.

 

Postup:

Tresku potřeme rozetřeným česnekem, pokmínujeme a poklademe plátky slaniny. Bez poklice dáme do trouby rozehřáté na 180 °C asi na 10 minut. Brambory neloupeme, jen je uvaříme v trošce vody pod pokličkou. Rajčata rozčtvrtíme, přidáme nadrobno pokrájenou bazalku, promícháme a zakápneme citronem a olivovým olejem.

reklama

reklama