Žemlovka

Tento recept je vhodný jako dezert nebo svačina, můžete jej vyzkoušet také jako snídani.
JTCJ V, Recepty, Žemlovka 6
JTCJ V, Recepty, Žemlovka 6
Prima

reklama

 

Ingredience:

  • 3 celozrnné bagety
  • 2 nakrájená jablka
  • 2 dl polotučného mléka
  • 100 g tvarohu
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 lžíce sekaných mandlí
  • 10 g oleje
  • stevia
  • skořice

 

Postup:

Menší zapékací misku lehce vymažeme olejem. Mléko osladíme bylinkou stevia. Postupujeme jako u klasické žemlovky – bagety (nebo jakékoli jiné pečivo, např. toustový chléb) nakrájíme na plátky. Namáčíme je v mléce a klademe do misky. Na vrstvu plátků dáme nakrájená jablka a posypeme je skořicí a rozinkami. Další vrstvu uděláme s tvarohem a mandlemi. Takto vrstvíme, dokud není pekáček plný. Končíme bagetou. Dáme péct do trouby zhruba na půl hodiny.

 

Tip:

Zdobte lístky stevie a máty nebo meduňky.

reklama

reklama