30. června 2011 22:00
Petr SoučekŽemlovka
Tento recept je vhodný jako dezert nebo svačina, můžete jej vyzkoušet také jako snídani.
Ingredience:
- 3 celozrnné bagety
- 2 nakrájená jablka
- 2 dl polotučného mléka
- 100 g tvarohu
- 1 lžíce rozinek
- 1 lžíce sekaných mandlí
- 10 g oleje
- stevia
- skořice
Postup:
Menší zapékací misku lehce vymažeme olejem. Mléko osladíme bylinkou stevia. Postupujeme jako u klasické žemlovky – bagety (nebo jakékoli jiné pečivo, např. toustový chléb) nakrájíme na plátky. Namáčíme je v mléce a klademe do misky. Na vrstvu plátků dáme nakrájená jablka a posypeme je skořicí a rozinkami. Další vrstvu uděláme s tvarohem a mandlemi. Takto vrstvíme, dokud není pekáček plný. Končíme bagetou. Dáme péct do trouby zhruba na půl hodiny.
Tip:
Zdobte lístky stevie a máty nebo meduňky.
JTCJ V, Recepty, Žemlovka 1
JTCJ V, Recepty, Žemlovka 2
JTCJ V, Recepty, Žemlovka 3
JTCJ V, Recepty, Žemlovka 4
JTCJ V, Recepty, Žemlovka 5
JTCJ V, Recepty, Žemlovka 6