Poctivá svíčková s hovězím,řapíkatým celerem a s domácím kefírovým knedlíkem

500 g hovězí falešné svíčkové
2 lžičky oleje
1 cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
kořenová zelenina
1 l zeleninového vývaru
bobkový list
nové koření
sůl, pepř
čerstvý tymián
1 citron
ocet
hořčice
150 g bílého jogurtu
100 g zakysané smetny
6 celozrnných rohlíků
150 ml polotučného mléka
2 vejce
250 ml kefíru
muškátový oříšek
čerstvá petržel
Svíčkovou protkneme řapíkatým celerem a karotkou, cibulku opečeme na másle a oleji, pak přidáme karotku a zbytek kořenové zeleniny, přidáme koření, horčiči, ocet, cukr a necháme zkaramelizovat. Když je zelenina orestovaná, zalijeme vývarem a necháme zvolna vařit. Maso si zprudka opečeme, po zatažení vložíme do vývaru se zeleninou a necháme dvě hodiny vařit. Poté maso vyjmeme, vývar se zeleninou rozmixujeme, přidáme bílý jogurt, případně osolíme.
Nakrájíme celozrnné rohlíky, smícháme se žloutky a kefírem, přidáme muškátový oříšek a listovou petržel, vmícháme ušlehaný sníh z bílků, vytvarujeme knedlíky a vložíme na 20 minut do vařící vody.
Sledujte pořad Jste to, co jíte každé pondělí ve 21.30 na Primě!