Poctivá svíčková s hovězím,řapíkatým celerem a s domácím kefírovým knedlíkem

Že klasická česká jídla jsou těžká a nezdravá? Ano, ale lze ji připravit i zdravějším způsobem. Zkuste i vy recept, na kterém si pochutnala i Marcela Murasová.
Poctivá svíčková s hovězím
Poctivá svíčková s hovězím

reklama

Budete potřebovat:

500 g hovězí falešné svíčkové
2 lžičky oleje
1 cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
kořenová zelenina
1 l zeleninového vývaru
bobkový list
nové koření
sůl, pepř
čerstvý tymián
1 citron
ocet
hořčice
150 g bílého jogurtu
100 g zakysané smetny

Na kefírové knedlíky:

6 celozrnných rohlíků
150 ml polotučného mléka
2 vejce
250 ml kefíru
muškátový oříšek
čerstvá petržel

Postup:

Svíčkovou protkneme řapíkatým celerem a karotkou, cibulku opečeme na másle a oleji, pak přidáme karotku a zbytek kořenové zeleniny, přidáme koření, horčiči, ocet, cukr a necháme zkaramelizovat. Když je zelenina orestovaná, zalijeme vývarem a necháme zvolna vařit. Maso si zprudka opečeme, po zatažení vložíme do vývaru se zeleninou a necháme dvě hodiny vařit. Poté maso vyjmeme, vývar se zeleninou rozmixujeme, přidáme bílý jogurt, případně osolíme.

Nakrájíme celozrnné rohlíky, smícháme se žloutky a kefírem, přidáme muškátový oříšek a listovou petržel, vmícháme ušlehaný sníh z bílků, vytvarujeme knedlíky a vložíme na 20 minut do vařící vody.

Sledujte pořad Jste to, co jíte každé pondělí ve 21.30 na Primě!

reklama

reklama