Rozdíl mezi nokem a knedlíkem? Hlas lidu odpovídá

Karolína (1) - rozdíl mezi nokem a knedlíkem

Nok, nebo knedlík? To je ta otázka, která mnohé z nás stále trápí. Karolína Kamberská v sobotu připravovala špenátové noky a při té příležitosti se na odlišnosti tradiční vařené speciality trochu poptala lidí na ulici. Odpovědi si poslechněte v sestřihu:-)

Karolínu, domácí kuchařku sledujte každou sobotu v 18.00 na Primě.

Vše o pořadu se dozvíte ZDE

Kluzký, vláčný nebo mazlavý? A jde o nok nebo knedlík?

Rozdíl mezi bramborovým knedlíkem a nokem vám přiblížíme přepisem slavného rozhovoru z kultovních Pelíšků:

Maminka Krausová: "Nejsou ty knedlíčky trochu mazlavé?"

Jindřiška: "Noky přece musí být trošičku mazlavé, … na povrchu."

Tatínek Kraus: "Noky? Slyšel sem dobře? Řekla si noky?"

Jindřiška: "Maminčiny noky přece. Pravý nok je na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný."

Tatínek: "Ale mluvila si o maminčiných vynikajících bramborových knedlících?"

Jindřiška: "Mluvím o senzačních maminčiných nocích!"

Tatínek: "O těchto nefalšovaných typických vídeňských bramborových knedlících? Ty si je opovažuješ nazývat …?"

Jindřiška: "Noky!"

Tatínek: "Knedliky!"

Jindřiška: "Vysvětlím vám rozdíl mezi knedlíky a noky! Je to prosté: knedlík se vaří ve vroucí vodě ve formě podlouhlých válečků a teprve po vyjmutí z lázně se krájí na tenké plátky, a po obrubě těchto plátků může být takový knedlík trochu oslizlý! Naproti tomu typický nok se ve formě kuliček nebo šišek vaří kousek oddělený zvlášť, a tudíž je slizký po celém svém povrchu!"

Pan doktor: "Mě se to jeví docela logicky."

(schneidy)

Toto by vás mohlo zajímat. V receptech od Karolíny Kamberské najdete i recept na špenátové noky.