Anglická játra

Bojíte se vždy, že vám játra při úprave ztvrdnou? Nemusíte, s receptem z Ohnivýho kuřete je zvládnete a budou vynikající.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Anglická játra

reklama

Suroviny

600 gvepřových jater
100 gslaniny
40 gmásla
1 lžícehladké mouky
1 lžícekečupu
hladkolistá petržel
3 snítkytymiánu
worcesterská omáčka
sůl, pepř
tatarská omáčka
šťouchané brambory

Postup

  1. Plátky jater na okrajích nařízněte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Na pánvi opečte plátky slaniny, vyjměte je, přidejte máslo a játra zprudka opečte po obou stranách. (Opečené plátky jater musí být uvnitř růžové).
  3. Do výpeku přidejte tymián, zastříkněte worcesterem, přidejte vývar, kečup, odvařte a nakonec zahustěte kostičkami tuhého másla.
  4. Játra podávejte s opečenými šťouchanými bramborami s cibulkou a petrželkou, tatarskou omáčkou a přelité šťávou.
Anglická játra
Anglická játra

reklama