Babiččino kuře

Kuře jako od babičky zvládnete i vy. Nepotřebujete k tomu hromadu zkušeností, stačí tento recept.

Doba přípravy: do 2 hodin

Babiččino kuře

reklama

Suroviny

600 gpečené kuřecí čtvrtky zadní
150 gdrůbežích jater
100 ganglická slanina
100 gžamipony
100 gmásla
100 gsádla
1velká cibule
1 kelímeksmetany
500 gtěstoviny vaječné vřetena
sůl
mletý černý pepř
mleté nové koření
muškátový květ

Postup

  1. Těstoviny uvařte „al dente“ v osolené vodě. Sceďte a ochlaďte.
  2. Na pánvi zpěňte na sádle nakrájenou cibulku, slaninu, přidejte na malé kostičky nakrájená drůbeží játra, krátce je orestujte, přidejte na čtvrtky krájené očištěné žampióny, koření a vše krátce poduste.
  3. Takto připravenou směs smíchejte v pekáči s vařenými těstovinami a s natrhaným masem z pečených stehen. Vše společně krátce zapečte. 
Babiččino kuře
Babiččino kuře

reklama