Brynzové halušky

Touhle slovenskou klasikou neuraíte žádného strávníka. Slibujeme!

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Brynzové halušky
Brynzové halušky

reklama

Suroviny

600 goloupané lojovaté brambory
150 guzená slanina
200 gmájová brynza
sůl
200 gpolohrubá mouka
1Vejce
100 mlsladká smetana

Postup

  1. Nastrouhané brambory osolíme, přidáme vejce, mouku a zamícháme. Těsto dáme na prkénko a odkrajujeme proužky, které házíme do vařící osolené vody. Můžeme použít síto na halušky.
  2. Kostičky slaniny necháme vyškvařit.
  3. Uvařené halušky dáme do mísy, smícháme s brynzou a smetanou, polijeme vyškvařenou slaninou a podáváme.
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Brynzové halušky

reklama