Burger horská koza

Burgery jsou stále oblíbenější, a pokud jej připravíte v efektní úpravě a la Ohnivý kuře, své hosty si naprosto získáte!

Doba přípravy: do 30 minut

Burger horská koza

reklama

Suroviny

180 ghovězího mletého masa
1 plátekkozího sýra
1 lžičkapiniových oříšků
1 lžičkasušených brusinek
půl lžičkymedu
1 kusbriošky
fíkový džem
1 lžícemajonézy
1 lžícemedové hořčice
1čerstvý fík
rukola

Postup

  1. Mleté hovězí maso okořeňte solí a římským kmínem a vytvarujte burgery. Piniové oříšky orestujte do zlatova, přidejte med a promíchejte. Med prošlehejte s dijonskou hořčicí a majonézou. Z fíku vydlabejte dužinu a smíchejte jí s fíkovým džemem a majonézou.
  2. Maso na rozpálené pánvi opečte z jedné strany 2 minuty. Obraťte, přidejte na opečenou stranu plátek kozího sýru, a nechte dopéct.
  3. Spodní díl opečené briošky potřete medovou hořčicí, přidejte rukolu, na to položte hovězí maso s kozím sýrem. Přidejte pinie s medem, horní část briošky potřenou fíkovou majonézou a přiklopte.
Burger horská koza
Burger horská koza

reklama