Chilli con carne
Pokud máte rádi fazole a chilli, pak vás bude určitě bavit i tento mexický pokrm!
Doba přípravy: do 2 hodin

Suroviny
600 g | Hovězí maso |
400 g | plechovka hnědých fazolí |
400 g | plechovka krájených rajčat |
4 | chilli papričky chipolette |
3 | cibule |
6 stroužků | Česnek |
1 lžička | drcený koriandr |
500 ml | hovězí vývar |
50 g | Horká čokoláda |
cukr, sůl, římský kmín, olej |
Postup
- Na oleji orestujeme namleté maso, přidáme najemno nakrájenou cibuli a chilli papričky, posekaný česnek, cukr, zarestujeme, přidáme krájená rajčata, vývar a necháme dusit do měkka.
- Nakonec vmícháme fazole z plechovky a ochutíme římským kmínem, skořicí, čokoládou, solí a cukrem.