Chobotnice po galicijsku

Možná si myslíte, že připravit si doma chobotnici tak, aby nebyla tuhá, je složité. Když se ale budete držet našeho postupu, vykouzlíte tento lahodný pokrm bez problémů!

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Chobotnice po galicijsku
Chobotnice po galicijsku

reklama

Suroviny

1chobotnice o váze cca 800g
20 ghladkolisté petržele
3 stroužky česneku
1cibule
chilli čerstvé i sušené
100 mlolivového oleje
1 lžičkamleté červené papriky
1 lžičkamleté uzené papriky
1citron
bobkový list

Postup

  1. V hrnci rozpálíme olej, vložíme opranou chobotnici, česnek, bobkový list a celou cibuli. Zalijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Uvařenou chobotnici nakrájíme na kousky, přidáme česnek, čerstvé chilli, petržel a citronovou šťávu.
  2. Podáváme posypané mletou a uzenou paprikou, hrubou solí a zalité extra panenským olivovým olejem. Zakusujeme bagetou nebo chlebem.
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Chobotnice po galicijsku

reklama