Domácí ořechový chléb

Ořechový chléb je lahoda. Vězte navíc, že není vůbec těžké si ho upéct doma. Jen se držte "kuřecího" návodu.

Doba přípravy: do 2 hodin

Domácí ořechový chléb

reklama

Suroviny

300 gchlebové žitné mouky
300 gchlebové pšeničné mouky
3 lžícekmínu
1 lžícesoli
2 lžícebílého vinného octa
50 goříškového másla
2 hrstiposekaných vlašských ořechů
100 gdroždí
2 lžícekrupicového cukru
500 mlpodmáslí
100 mlvody

Postup

  1. Do misky mouky přidejte cukr, droždí, 30 ml vlažného podmáslí a nechte vykynout.
  2. V míse smíchejte zbytek mouky s podmáslím, solí, kmínem, octem, máslem, ořechy, přidejte kvásek a vypracujte vláčné těsto. Nechte na teplém místě vykynout.
  3. Chléb dejte do formy a pečte asi 40 minut na 180 °C.
  4. Upečený chléb poznáte poklepáním – zvuk by měl být dutý. Chleba dejte vychladnout na mřížku.

reklama