Hovězí flat iron steak s houbovým ragú

Ačkoliv to možná vypadá, že hovězí a houby nejsou zrovna kombinace, po níž byste se utloukli, tak vězte, že to není pravda!

Doba přípravy: do 1 hodiny

flat iron steak
Hovězí flat iron steak s houbovým ragú

Suroviny

1 kgloupaná plec
500 ghlíva ústřičná
500 mlsmetana
100 gmáslo
2cibule nebo šalotka
svazek bylinek
3 stroužkyčesnek
150 gmáslo
10 plátkůtoastový chléb
100 mlolivový olej
1citron
sůl, pepř

reklama

Postup

  1. Maso podélně rozpůlíme, vyřízneme šlachu, nakrájíme na válečky, osolíme, opepříme a zprudka z obou stran opečeme, poté necháme odpočinout na teple.
  2. Šalotku a česnek zpěníme na másle, přidáme natrhanou hlívu, opečeme, osolíme, přidáme citronovou šťávu, smetanu a necháme zredukovat.
  3. Maso nakrájíme přes vlákna na plátky a podáváme na plátcích opečeného pečiva přelité omáčkou. 
Iron steak
Iron steak

reklama