Husí játra Foie Gras s houbami

Francouzský luxus přímo na vašem talíři!

Doba přípravy: do 1 hodiny

Husí játra Foie Gras s houbami

Suroviny

500 gtučných husích jater
200 ghub, nejlépe hříbků
100 mlportského vína
bylinky
máslo
hladká mouka
briožka
sůl, pepř
Reklama

Postup

  1. Husí játra nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na suché pánvi. Poté je dáme dojít do trouby rozpálené na 160 C asi na 6 minut.
  2. Houby nakrájíme na plátky, opečeme je na másle, zastříkneme portským, osolíme a opepříme.
  3. Játra podáváme s brioškou a na houbové směsi.  
Husí játra Foie Gras s houbami
Husí játra Foie Gras s houbami
Reklama
Reklama