Krkonošské kyselo

Také milujete lehce nakyslou polévku z Krkonoš? Pokud sežene chlebový kvásek, můžete si ji díky tomuto receptu připravit doma.

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Krkonošské kyselo

reklama

Suroviny

200 gchlebového kvasu
50 gmásla
10 gsušených hub - nejlépe stročku trubkovitého
1cibule
4vejce
1 dlsmetany
500 gbrambor
vinný ocet
cukr, sůl, kmín
1 litrvody

Postup

  1. Chlebový kvas rozšlehejte s trochou vody, osolte, přidejte sůl, kmín, předem namočené houby i s vodou.
  2. Nechte zvolna asi půl hodiny vařit.
  3. Přidejte smetanu a dochuťte octem, solí a cukrem.
  4. Do hotové polévky při servírování přidejte ve slupce uvařené, po uvaření oloupané a rozkrájené brambory a na másle umíchaná vejce s osmaženou cibulkou.

reklama