Lesklý opilý kuře

Co jiného měli mít na talíři naservírované hosti na svatbě Veroniky a Buráka, než nějaké vymazlené kuře?

Doba přípravy: do 2 hodin

Lesklý opilý kuře

reklama

Suroviny

12kuřecích paliček
1 šálektmavé sojové omáčky
1 šáleksvětlé sojové omáčky
1 lžičkasezamového oleje
půl šálkučínského vína na vaření
4 šálkyvody
1 lžícetmavého rýžového octa
stolní olej
1 lžícehnědého cukru
5 hvězdicbadyánu
10hřebíčků
2 kouskyskořice
bílý pepř
5 stroužkůčesneku
oddenek zázvoru
3jarní cibulky

Postup

  1. Na oleji orestujte nasekané stroužky česneku, cibulku, zázvor, badyán, hřebíček.
  2. Přidejte světlou a tmavou sójovou omáčku, ocet, víno, cukr, pepř, sezamový olej, vodu a přiveďte k varu.
  3. Vložte osolené a opepřené kuřecí paličky a pozvolna vařte asi 20 minut. Uvařená kuřata vyjměte, omáčku varem zredukujte, paličky vložte zpět a hustou omáčkou je obalte.
  4. Podávejte s rýží.

reklama