Ovocné tvarohové knedlíky
Luxusní nedělní oběd, který si zamilují děti, ale i dospělí strávníci, to jsou ovocné tvarohové knedlíky jako od babičky.
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
500 g | toastový chléb |
1 kg | měkký tvaroh |
300 g | hrubé mouky |
200 g | másla |
200 g | cukru |
4 | žloutky |
sůl | |
jahody nebo jiné ovoce |
Na posyp: | |
---|---|
tvrdý tvaroh | |
zakysaná smetana | |
Cukr | |
Rozpuštěné máslo | |
Strouhaný perník |
Postup
- Toustový chléb bez kůrky nakrájíme na kousky a smícháme s moukou, tvarohem, máslem, žloutky a cukrem. Těsto necháme odležet v chladu.
- Poté z něj nakrájíme dílky, doprostřed vmáčkneme ovoce a zabalíme. Vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 8 minut. Podáváme s nastrouhaným tvarohem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
- Uvařené knedlíky můžeme obalit v perníku.