Pabellón

Pod neznámým názvem Pabellón se skrývá tradiční venezuelské jídlo, jehož základem jsou fazole a rýže. Carramba!

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Pabellón

reklama

Suroviny

půl kilahovězího boku nebo pupku
1cibule
1červená paprika
2 výhonkyřapíkatého celeru
svazekmexického koriandru (máčky smrduté)
1 plechovkaposekaných rajčat
1 plechovkačerných fazolí
masový vývar
česnek
dušená rýže
banán na vaření – ne sladký
sůl

Postup

  1. Maso uvaříme v osolené vodě s půlkou cibule doměkka. Uvařené vyjmeme a natrháme ho na velice jemné nitky.
  2. V pánvi osmažíme pokrájený česnek, cibuli, papriku a celer. Přidáme trhané maso, rajčata, vývar a dusíme do zhoustnutí tekutiny. Nakonec vmícháme koriandr,  fazole a podáváme s rýží.

reklama