Pad Thai

S Ohnivým kuřetem až na Dálný Východ, tentokrát do Thajska.

Doba přípravy: do 1 hodiny

pad thai
Pad Thai

reklama

Suroviny

250 gploché rýžové nudle
50 gčerstvé fazolové výhonky
2jarní cibulky
2 stroužkyČesnek
2limetka
2Vejce
2 lžíceopražené burské oříšky
2 lžícesušené krevety
1 lžícerybí omáčka
1/2 lžičkypalmový či třtinový cukr
1 lžičkachilli prášek
1červená chilli paprička
2 lžíceOlej
čerstvé listy koriandru a bazalky

Postup

  1. Ve woku na rozehřátém oleji orestujeme posekaný česnek a chilli papričku, přidáme našlehaná vejce, mícháme a chvilku smažíme.
  2. Potom přidáme nabotnalé nudle, promícháme, a přidáváme citrónovou šťávu, rybí omáčku, cukr, polovinu buráků, polovinu sušených krevet, chilli prášek, lžíci fazolových výhonků a pokrájenou jarní cibulku.
  3. Vše promícháme a přemístíme na talíř.
  4. Ozdobíme zbytkem burských oříšků, sušeným krevetami, fazolovými výhonky a zeleným koriandrem.
  5. Při podávání položíme na stůl kořenky s chilli práškem a cukrem, limetky, aby si mohli stolovníci pokrm podle svého dochutit.
PAD THAI - thajské restované nudle
PAD THAI - thajské restované nudle

reklama