Pečená husí játra s liškami

Lišky a husí játra, to je přímo královská kombinace. Sice netradiční, ale určitě vám zachutná.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu:

Pečená husí játra s liškami

Suroviny

200 ghusích /nebo kachních či krůtích/ jater
150 glišek
hrst listové petržele
1žlutá řepa
4vejce
100 gmásla
1 lžíceoleje
aceto glase na zdobení
bylinkový zelený olej
bylinky a jedlé květy na ozdobu
citron
sůl, pepř
Reklama

Postup

  1. Játra osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji. Lišky orestujte na másle, osolte, opepřete, zakápněte citrónovou šťávou a přidejte nasekanou petržel.
  2. Do misky dejte potravinářskou fólii, vytřete máslem, rozklepněte do ní vejce, osolte, opepřete, fólii zavažte a vejce vařte ve vodě 4 minuty.
  3. Dochuťte bylinkovým olejem a dozdobte jedlými bylinkami.
Pečená husí játra s liškami
Pečená husí játra s liškami
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama