Pivovarský guláš s křenem

Pivovarský guláš musí mít říz, a to Božka od Slepičků dobře ví. Jak ho zajistit? No přece křenem!

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Pivovarský guláš s křenem

reklama

Suroviny

500 ghovězí kližky
2 polévkové lžícesladké papriky
250 gcibule
1 lžičkapálivé papriky
3 polévkové lžícerajského protlaku
1 lžičkakmínu
1 lžičkamajoránky
1 palicečesneku
půl litrutmavého piva
200 gtvrdého chleba
1 lhovězího vývaru
sůl, pepř
čerstvý křen

Postup

  1. Maso nakrájejte na kostky a nasolte. Cibuli osmažte na sádle dozlatova, přidejte kmín, česnek, protlak, papriku sladkou i pálivou a maso.
  2. Zarestujte, zalijte vývarem a duste pod pokličkou skoro do měkka. Starý chléb nastrouhejte a namočte do piva.
  3. Touto směsí guláš zahustěte a provařte. Dochuťte majoránkou a chilli.
  4. Podáváme posypaný čerstvě nastrouhaným křenem.
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo

reklama