Pizza Margherita

Tohle je italská klasika, která se nikdy neomrzí. Už na ní nemusíte chodit jen do pizzerie, udělejte si ji klidně doma.

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Pizza Margherita
Pizza Margherita

Suroviny

1 konzervaloupaná rajčata
2 lžíceOlivový olej
1 lžičkakrupicový cukr
těsto podle základního předpisu (nebo 2 mražené či chlazené korpusy na pizzu)
sůl
300 gMozzarella
svazek čerstvé bazalky
Na těsto:
1 kostičkadroždí
1 lžičkaCukr
500 ghladká mouka
2 lžíceOlivový olej
sůl
Reklama

Postup

  1. Z mouky, vody, olivového oleje a kvasnic vypracujte těsto, které nechte vykynout.
  2. Na olivovém oleji poduste rajčata, přidejte sůl a cukr a duste do odpaření tekutiny.
  3. Rozválené těsto potřete rajčaty, poklaďte plátky mozzarelly, lístky bazalky, zakapejte olivovým olejem a dejte upéct do trouby vyhřáté na 300C.

TĚSTO:

  1. Droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte.
  2. Do vzniklého kvásku přidejte vodu, olivový olej, sůl a postupně přidávejte mouku.
  3. Vypracujte vláčné těsto, které nechte vykynout.
Pizza Margheritta
Pizza Margheritta
Reklama
Reklama