Slepice s červeným olejem a hořčicí

Papriku tentokrát nechejte ve skříňce a připravte si slípku jinak.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu:

Slepice s červeným olejem a hořčicí

Suroviny

400 gslepičích prsíček
2 lžícedijonské hořčice
2 lžícesvětlé sójové omáčky
1 lžícetmavé sojové omáčky
1 lžícečerveného oleje (olej zahřejete a dáte do něj chilli)
3 lžícevína šao-sing
1cibule
2 stroužkyčesneku
1 lžičkacukru
půl lžičkywei-su
1 kousekzázvoru
2čekanky
zelená naťová cibulka
smažená cibulka
Reklama

Postup

  1. Do hrnce dejte vodu, víno, zázvor, cibuli, česnek, sůl a lžíci světlé sojové omáčky.
  2. Přiveďte k varu, vložte prsíčka, stáhněte z ohně a nechte prsa 30 minut „táhnout“.
  3. Hořčici smíchejte s olejem, sójovou omáčkou, česnekem, cukrem, octem a vínem.
  4. Vařené maso nakrájejte na tenké nudličky a smíchejte s omáčkou.
Slepice s červeným olejem a hořčicí
Slepice s červeným olejem a hořčicí
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama