Smažené kalamáry

Vydejte se třeba do Středozemí s těmito lahodnými kalamáry.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Smažené kalamáry

reklama

Suroviny

8kalamárů
8 lžichladké mouky
8 lžickukuřičného škrobu
olej na smažení
sůl a hrubě mletý pepř
vločková sůl
100 gmajonézy
1červená chilli paprička
1 stroužekčesneku
citron

Postup

  1. Kalamáry očistěte, vyjměte chapadla a vnitřnosti, odkrojte oči a z chapadel vyloupněte zobáček. Stáhněte kůži a tubusy nakrájejte na silnější kroužky.
  2. V igelitovém pytli smíchejte mouku a škrob, osolte a opepřete a kalamáry v pytli obalte. Smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Posolte a podávejte s citronem a majonézou ochucenou chilli a česnekem.
Smažené kalamáry
Smažené kalamáry

reklama