Šneci v morkové kosti

Morek je naprostá delikatesa. Pokud jste ještě neochutnali, nastal právě ten čas, kdy byste tento recept měli vyzkoušet!

Doba přípravy: do 2 hodin

Šneci v morkové kosti
Šneci v morkové kosti

Suroviny

10 kusůmorková kost
500 gšalotka či jarní cibulka
1 palicečesnek
10křepelčí vejce
100 gmáslo
100 giberijská šunka
1 láhevčervené burgundské víno
100 mlsherry
sůl a pepř
1 kgmražené šnečí maso
hrubá mořská sůl, italská petrželka nebo kudrnka
Reklama

Postup

  1. Z morkových kostí vyřízneme morek, který namočíme do osolené vody s trochou octa.
  2. Šalotky a česnek nakrájíme a pomalu vaříme s vínem, máslem, solí a pepřem do zredukování tekutiny, potom rozmixujeme.
  3. Morkovou kost naplníme trochou pyré, dáme 12 uvařených šneků a plátek morku, posolíme, opepříme a zapečeme.
  4. Na každou kost dáme plátek iberijské šunky a zastřené křepelčí vajíčko, posypeme petrželkou a podáváme s bagetou.
Reklama
Reklama