Zelňáky

Co je nejlepší k pivu? Přece zlatavé zelňáky!

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu:

Zelňáky

Suroviny

1 kgmoučných brambor
200 ghladké mouky
500 gkysaného zelí
150 gslaniny
100 gškvarků
4vajíčka
4 stroužkyčesneku
1 lžícemajoránky
mletý pepř a sůl
Reklama

Postup

  1. Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme na pánvi. Přidáme nakrájené zelí, škvarky a česnek, krátce podusíme a necháme zchladnout.
  2. Nastrouháme oloupané syrové brambory, slijeme přebytečnou vodu a promícháme je s připraveným zelím, moukou, vejci, majoránkou a dochutíme česnekem, pepřem a solí.
  3. Smažíme na oleji jako bramboráky a ihned podáváme.
Zelňáky
Zelňáky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama