Limetkový cheesecake s čokoládovým posypem

I když, nebo právě proto, že to prý nebyl surovinově typicky anglosaský cheesecake, měl vláčný a dobrý korpus, který si hosté pochvalovali.

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Adam Hübsch

Limetkový cheesecake s čokoládovým posypem
Limetkový cheesecake s čokoládovým posypem

reklama

Suroviny

Na těsto:
170 gsušenky
100 gMáslo
trochu mléka
Náplň:
1 šálekMléko
500 gTvaroh
150 gJogurt
2 ksVejce
2 kslimetka
1 ksvanilkový cukr
80 gtřtinový cukr
špetkaSůl

Postup

Na těsto nadrtíme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem, případně přilijeme trochu mléka, aby se těsto spojilo.

Na náplň nastrouháme kůru z limetek. Vymačkáme šťávu a rozehřejeme ji na mírné teplotě, přidáme vanilkový cukr. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme k limetkové kůře, dále přidáme tvaroh, cukr, jogurt, mléko, vychladlou limetkovou šťávu a mícháme. Poté vyšleháme bílky se špetkou soli a sníh vmícháme do směsi. Směs nalijeme na korpus a pečeme 50 minut při 180 stupních.

Dezert necháme vychladit.

reklama