Lívance s borůvkovým přelivem

A po Martinových vdolečkách si soupeři mohou pochutnat na dalším tradičním moučníku. Dopadnou Lukášovy lívance lépe než vdolky?

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lukáš Kupčík

Lívance s borůvkovým přelivem
Lívance s borůvkovým přelivem

reklama

Suroviny

2 ksVejce
bramborový škrob na zahuštění
60 gMáslo
50 gvanilkový cukr
Citronová kůra
0,5 lMléko
200 ghladká mouka
1/2 baleníprášek do pěciva
Skořice
Olej
Na přeliv:
borůvky
dle libostiCukr

Postup

Suroviny na lívance si uhněteme v misce hnětačem nebo šlehačem. Na pánvičce nebo lívanečníku pak na horkém oleji usmažíme lívance po obou stranách. Podáváme je s borůvkovým přelivem.

Přeliv: Borůvky dáme do kastrolu s trochou vody, povaříme, dokud borůvky nezměknou, přidáme cukr dle chuti a v případě potřeby přeliv zahustíme bramborovým škrobem.

reklama